Waarmee kunnen we je helpen?

Tuin & terras

Hoe maak ik mijn hardhouten terras schoon?

De exterior woodcleaner van Rubio monocoat is een gebruiks- en milieu vriendelijke zeep. Het product ontgrijst en verwijdert groene aanslag en vuil op alle types buiten en tuinhout. Exterior woodcleaner is uiterst geschikt om houten terrassen, carports, hekken, poorten… op te frissen na de winter. Je kunt het enkel gebruiken om het hout op te frissen, maar ook om voor te bereiden vooraleer een toepassing met olie gebeurt.

U dient het hout te bevochtigen met water, vervolgens gaat u te werk met een nylon schrobborstel. Verbruik 1ltr/15m2 voor een goed eindresultaat. U zult merken dat de zeep het overtollige vuil verwijdert. Laat het een tiental minuten inwerken. Spuit het terras/ oppervlakte hierna met de tuinslang af en laat het geheel opdrogen. Indien nodig kunt u dit proces eventueel herhalen. U hebt meteen een merkbaar resultaat!

 

Hoe stockeer ik mijn hardhouten terrasplanken alvorens ik ze plaats?

Uw terrasplanken na ontvangst of bij thuiskomst zo spoedig mogelijk verwerken. Vermijdt direct zonlicht of extreme warmte. Best stockeert u de planken in een garage of carport. Een  geventileerde ruimte waar geen zon bij kan. Dit om scheuren en kromtrekken te vermijden. Mocht u niet in de mogelijkheid zijn, ga dan te werk met een afdekzeil in een schaduwrijke omgeving en zorg voor ventilatie. Laat het niet te lang op zich wachten en ga zsm aan de slag.

Hoe monteer ik hardhouten terrasplanken?

Van groot belang is dat uw hardhouten terrasplanken op de juiste wijze gemonteerd worden. Dit is de reden dat wij “Houtenplaten.be” ons hardhout niet via de webshop verkopen. Neem een kijkje op onze website naar de diverse houtsoorten of kom vrijblijvend een kijkje nemen in onze showroom. Bij aankoop van een hardhouten terras geven wij graag instructies over de juiste manier van plaatsing, afhankelijk van het soort hardhout en toepassing. Meedenken met de klant staat bij ons zeer hoog aangeschreven.

Steigerhout

Wat voor een soort hout is steigerhout eigenlijk?

Steigerplanken zijn altijd vuren planken. Onze planken komen uit gebieden in Oostenrijk, hoger dan 800 meter gelegen. Hierdoor hebben ze een vaste structuur. De steigerhouten planken zijn 20 cm breed en 3cm dik. De lengte varieert van 3,4 en 5 meter. Ook grijs geïmpregneerd steigerhout hebben wij in ons assortiment.

Wat is het verschil tussen nieuw en gebruikt steigerhout?

Door het gebruik op de stelling/ steiger raken de steigerplanken verzadigd met cementwater. Hierdoor krijgen ze die grijzige verweerde uitstraling. Door het cementwater in de oude steigerplank heeft deze een soort beschermlaag opgebouwd, hierdoor kan het water minder goed in het hout trekken en zal deze minder snel rotten. Deze planken hebben over het algemeen ijzeren beugels op de uiteinden zitten.

Welke maten steigerhout zijn er?

In ons assortiment hebben we nieuwe steigerplanken zowel blank als grijs geïmpregneerd in 3,4 en 5 meter lengte.

Dikte: +/- 30 mm

Breedte: +/- 200 mm

Lengte: Tot maximaal +/- 5000mm.

De lengte van oud steigerhout is afhankelijk van het op dat moment aangekocht lot. Over het algemeen varieert de lengte tussen 4.5 en 5 meter.

Moet steigerhout worden behandeld bij buiten gebruik?

Dit is afhankelijk van de doeleinden waarvoor u het steigerhout gaat gebruiken. Worden de planken verticaal geplaatst en kunnen ze goed ventileren, is dit niet nodig. Belangrijk is wel dat ze geen contact hebben met een vochtige ondergrond. Het is echter wel verstandig om tuinsets die buiten staan te behandelen en in het najaar op een tegel of steen te zetten i.v.m. optrekkend vocht. Dit zal de levensduur van de meubels zeker verlengen.

Vanzelfsprekend kan steigerhout ook behandeld worden. Wij hebben enkele kleuren beits voorradig, zo kunt u zelf aan de slag.

Wat is het verschil tussen blank en geïmpregneerd steigerhout?

Zowel het blank als grijs steigerhout zijn ovengedroogd. Het vochtpercentage is verlaagd tot minder dan 20%. De harsen in het hout zijn uitgedroogd waardoor het krimpingsproces geminimaliseerd zal worden. Hierna worden de planken onder hoge druk geimpregneerd; hetgeen hun levensduur zal verlengen en de planken beschermen tegen vocht en schimmels.

Kan steigerhout gedoubleerd worden?

Bij Houtenplaten.be kunt u zowel blank als grijs geïmpregneerd steigerhout laten halveren. De planken hebben origineel een dikte van 3cm. Ze worden één voor één manueel met een lintzaag verzaagd. Dit betekent dat ze een uiteindelijke dikte zullen hebben van ongeveer 15 mm. Aangezien hout een natuur product is, is dit niet maatvast. De dikte kan lichtjes variëren, hetgeen het geheel net wat speels en tevens een rustieke toets geeft.

Waarvoor kan gedoubleerd steigerhout dienen?

Gedoubleerd steigerhout kan perfect dienen voor het aankleden van een wand! Je bespaart niet enkel dikte maar ook geld :).

Hoe plaats ik gedoubleerd steigerhout?

Het is van belang om ervoor te zorgen dat u een goede basisconstructie plaatst tegen de wand. Dit kunt u met behulp van panlatten. De panlatten dienen om de 40cm, max 50cm tegen de wand geschroefd te worden. Het spreekt voor zich dat wanneer u geïmpregneerd steigerhout buiten plaatst, u ook gedrenkte panlatten dient te plaatsen. Aangezien steigerhout de eigenschap heeft van krimpen plaatst u het best een goedkope zwarte doek op de panlatten zodat er een mooie zwarte lijn ontstaat tussen beide planken. U kunt de planken schieten met een nagelpistool.

Steenschotten

Wat zijn steenschotten?

Steenfabrieken gebruiken steenschotten om hun vers gebakken stenen te drogen. Door het veelvuldig gebruik van deze houten panelen, krijgen de steenschotten een karakteristieke look. Steenschotten bestaan grotendeels uit hout. De meest gebruikte houtsoorten hiervoor zijn Azobé en Douglas. De afzonderlijke houten balkjes zijn ongeveer 10cm breed en voorzien van tand en groef. Ze zijn met elkaar verbonden via zwaluwstaartjes of door middel van metalen draadstangen en aan beide kopzijden verstevigd met een metalen U-profiel. Men kan ze gebruiken voor diverse doeleinden.

Wat is het verschil tussen Hardhouten en Douglas steenschotten?

Het grootste gedeelte van de steenschotten zijn gemaakt van Douglas hout. Douglas steenschotten zijn erg geschikt voor het gebruik zowel in-als exterieur. Ze zijn makkelijk te verzagen. Steenschotten in Douglas hebben over het algemeen een dikte van 4 tot 5 cm en zijn te verkrijgen in diverse afmetingen. Een paneel van 1.40mx 1.00m weegt ongeveer 40kg.

Hardhouten steenschotten daar en tegen zijn zéér geschikt voor buiten aangezien ze water en vocht bestendig zijn. De dikte van een hardhouten steenschot is minder tov een douglas steenschot. Ze zijn tussen de 3 en 4 cm dik. Houdt echter wel rekening met het gewicht! Een paneel van 1.40mx 1.00m weegt ongeveer 70kg.

Hoe maak ik steenschotten zuiver?

Een veel gemaakte fout is om met een hoge druk reiniger te werk te gaan. Er zal namelijk schade optreden aan de houtvezels, de schotten worden ruwer en  zullen sneller mos en vuilresten opnemen. Afhankelijk van de cementsluier en jouw voorkeur ga je mild of hardnekkiger te werk. Wanneer er slechts geringe restanten van cement aanwezig zijn kan een harde borstel reeds wonderen verrichten. Zijn de steenschotten bedekt met een grovere cementresten kunt u het best te werk gaan met bleekwater. Wees voorzichtig met handen, ogen en kledij. Bescherm uzelf goed en lees de instructies op de verpakking. Best besprenkeld u het steenschot en laat dit even inwerken. Hierna spuit u het steenschot af met de tuinslang en laat deze goed drogen. Indien wenselijk kunnen de schotten geschuurd worden. Begin met een grove korrel en hierna verfijnder. Afhankelijk van het gewenste resultaat.

Hoe plaats ik een steenschotten terras?

Een terras met steenschotten plaatsen is zeer gemakkelijk en vergt niet veel tijd. De eerste stap begint met de ondergrond. Best zorgt u voor een vlakke ondergrond waar u de hardhouten balkjes op kunt plaatsen. Door gebruik te maken van hardhouten onderregels komen de steenschotten zwevend te liggen zodat ze vrij van vocht liggen en dus goed kunnen ventileren. Dit zal de levensduur van de steenschotten aanzienlijk verlengen. Het plaatsen van worteldoek tussen de balkjes is een optie om onkruidvorming te voorkomen. Eenmaal geplaatst is het aan te raden om de steenschotten op vier plaatsen vast te schroeven op de onderregels. Op deze wijze bouwt u in een mum van tijd uw eigen terras van steenschotten.

Hoe lang blijven steenschotten goed?

De levensduur van steenschotten is enerzijds afhankelijk van het houtsoort maar ook van vele externe factoren. Is het terras overdekt? Ligt het terras noord- of zuid gericht? Is het terras juist geplaatst? Hoe is het terras in de loop der jaren onderhouden?…Gemiddeld mag u rekenen op een levensduur van 10 tot 15 jaar voor Douglas steenschotten en langer dan 20jaar voor hardhouten.

Kunnen steenschotten verzaagd worden?

Dit is zeker mogelijk! Houdt echter rekening met de metalen U-profielen en de eventueel aanwezige draadstangen. Wees u ervan bewust dat wanneer u de metalen rand verwijderd er sprake is van losse planken, echter wel verbonden door draadstangen (wanneer deze aanwezig zijn). U dient de losse planken wel weer te verstevigen. Het spreekt voor zich dat een Douglas steenschot gemakkelijker te bewerken is dan een hardhouten steenschot.

Kunnen steenschotten behandeld worden?

Verkiest u een wat nettere look, kunt u steenschotten altijd schuren en hierna behandelen met een olie. U dient eerst de cement sluier van de steenschotten te verwijderen vooraleer u gaat schuren. Ga nooit met een hoge druk reiniger te werk.

Hoe dik is een steenschot?

Een Hardhouten steenschot is over het algemeen dunner ten opzichte van een Douglas steenschot. Een hardhouten steenschot is ongeveer 4 tot 4.5cm dik en een Douglas steenschot heeft over het algemeen een dikte variërend van 4 tot 6 centimeter. De dikte is variërend per lot. Raadpleeg daarom onze webshop voor de afmetingen.

Hoe bevestig ik de steenschotten?

Allereerst verwijzen wij u graag naar de vraag hoe plaats ik een steenschotten terras? Wanneer de steenschotten op de onderregels geplaatst zijn, dient u ze enkel te bevestigen op vier hoeken voor een mooi strak eindresultaat. Best gebruikt u hiervoor inox schroeven die voorzien zijn van een verzinkte platte kop. Deze kunt u terug vinden in ons assortiment op de webshop.

Hoeveel weegt een steenschot?

Het spreekt voor zich dat dit afhankelijk is van verscheidene factoren. Enerzijds het type houtsoort, een hardhouten steenschot zal ongeveer een 70kg wegen en een douglas steenschot gemiddeld 40kg. De dikte van het steenschot is mede bepalend. Een schot van 6 cm zal altijd een tiental kilo zwaarder zijn dan één van 3-4 cm. Als laatste is ook bepalend of er draadstangen aanwezig zijn.

Afhalen

Kan ik de gewenste materialen zelf komen afhalen?

Wij streven ernaar om alle materialen steeds op voorraad te hebben. U bent welkom tijdens onze openingsuren van  dinsdag tot en met zaterdag. Komt u  van iets verder uit de buurt, dan is het altijd handig om ons via mail of telefonisch te contacteren.

Is er hulp voorzien tijdens afhaling?

Wij helpen iedere klant bij het inladen van de materialen. Indien mogelijk met de heftruck, zoniet dan laden wij samen met u manueel.

Betalen

Hoe zit het met de betaling bij bezorging?

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst wordt de factuur per mail verzonden. Wij vragen om deze factuur over te maken vanaf het moment dat er telefonisch contact met u wordt opgenomen over de exacte leveringsdatum. Kiest u ervoor om cash te betalen bij levering is dat tevens mogelijk. Wijze van betaling wordt met u besproken bij het plaatsen van uw bestelling.

Kan ik cash betalen?

U kunt zowel cash of via bancontact bij ons betalen. Indien wenselijk maken wij ter plaatse een factuur.

Kan ik met de bancontact betalen?

U kunt bij ons met de bankkaart betalen. LET OP! Er wordt een extra kost aangerekend bij betaling met een VISA kaart of buitenlandse kaarten. Om deze kost te vermijden kunt u ervoor kiezen om vooraf via overschrijving of ter plaatse cash te betalen.

Barnwood

Wat is Barnwood?

Barnwood is gerecycleerd hout afkomstig uit oude gebouwen, fabrieken, schuren… Het hout heeft reeds een heel leven achter de rug en zijn getekend door diverse weersinvloeden. Hierdoor is iedere plank uniek. Het barnwood bij Houtenplaten.be is voorradig en te verkrijgen in diverse lengtes en kleuren.

Hoe breed is barnwood?

De barnwoodplanken worden manueel gedemonteerd en gedroogd in een droogkamer. Eenmaal droog worden ze op maat verzaagd. De planken zijn variabel in breedte. (ongeveer tussen de 14 en 25cm)

Wat is Barnwood in a box?

Een goedkoper alternatief voor Barnwood planken is het ´barnwood´ in a box. Deze plankjes hebben een dikte van 8 mm en zijn dus uitermate geschikt voor het verlijmen of schieten op een vlakke ondergrond of een houten frame indien ze voldoende ondersteund worden. Ze kunnen perfect gebruikt worden als lambrisering, wandbekleding of afwerking…

Stallen uit steenschotten

Hoe bouw ik een stal uit steenschotten?

Wanneer u samen met ons uw gewenste stal heeft samengesteld krijgt u deze schets via mail toegestuurd. Aan de hand van foto materiaal en de nodige uitleg, zowel mondeling als schriftelijk kunt u zelf de stal in korte tijd opbouwen. Iedere handige Harry kan aan de slag! Hebt u nog vragen, twijfel niet en neem telefonisch contact met ons op of kom een kijkje nemen naar ons showroommodel.

Voordelen van een stal uit steenschotten!

° Prijs/ kwaliteit: super

° Zelf samen te stellen

° Zéér stevig

° Eenvoudig op te bouwen

° Kan op een eenvoudige wijze aangepast worden

° Materialen voorradig

Kan ik ieder moment mijn gewenste stal afhalen?

Wij streven ernaar om steeds alle materialen die u nodig heeft om de stal op te bouwen op voorraad te hebben. Zo kunt u op het gewenst moment de materialen komen afhalen. Is dit niet mogelijk, bezorgen wij ze aan huis. Best vraagt u eerst een offerte aan via mail, neemt u telefonisch contact met ons op of komt u even langs.

Hoeveel kost een paardenstal uit steenschotten?

De prijs is vanzelfsprekend afhankelijk van de afmetingen. U kunt ervoor kiezen voor een standaard pakket of u stelt zelf met ons uw gewenste stal samen. Voor prijzen van ons stal pakketten verwijzen wij u graag door naar onze webshop.

Is een schuilstal wettelijk verplicht?

De wet voorziet uitdrukkelijk dat alle paard-achtigen voldoende schuilmogelijkheden moeten hebben in een weide.

Dakplaten

Om de hoeveel meter dienen de dakplaten ondersteunt te worden?

De metalen dakplaten dienen maximaal om de anderhalve meter ondersteunt te worden. Dit wordt aanbevolen door de fabrikant!

Hoe bevestig ik de metalen dakplaten?

De dakplaten dienen geplaatst te worden met bijbehorende schroeven. Om lekkage te voorkomen plaatst u de schroeven door de top (neus) van de plaat. De zelfborende dakplaatschroeven hebben een scherpe boorpunt. Tip: boor de dakplaten altijd voor zodat de top vlak blijft en het rubbertje mooi afsluit.

Hoeveel schroeven heb ik nodig per m2?

Wanneer de afstand tussen de steunbalken tussen de 1 en 1.5 meter is, heeft u voldoende met 4 schroeven per m2,

Hoe maak ik dakplaten op maat?

Bij Houtenplaten.be hebben we een grote voorraad aan dakplaten van 2 tot en met 6 meter, oplopend per halve meter, met uitzondering van 5.5 meter. Heeft u echter een andere maat nodig kunt u deze op maat maken. Het gebruik van een knabbelschaar wordt echter aangeraden. Wanneer een dakplaat doorgeslepen wordt beschadigd u de galva laag en waardoor de dakplaat roesten.

Verschil tussen gewone en anti-condens dakplaten?

Anti condens dakplaten zijn metalen dakplaten die aan de onderkant voorzien zijn van een vilten doek. Deze doek is een anti druip doek. Belangrijk is dat deze anti condens dakplaten enkel geplaatst kunnen worden in een ruimte waar voldoende luchtcirculatie is. Zo kan de doek telkens opdrogen. Is dit niet het geval zal er schimmelvorming ontstaan en de vilten doek loskomen.

Leveringen

Wat is de levertermijn?

Wij hanteren een levertermijn van maximum 10 werkdagen. Wij doen ons uiterste best om rekening te houden met de wensen van onze klanten. Er zijn twee mogelijkheden wat betreft levering. Enerzijds door ons zelf, anderzijds door een externe transportfirma. Dit zal samen met u besproken worden tijdens uw bestelling. Hebt u hier vragen over voordat u uw bestelling plaatst? Neem dan even contact met ons op!

Hoe word ik verwittigd over de levering van mijn bestelling?

Dit is afhankelijk of wij zelf het transport verzorgen of een externe firma. Lees hiervoor verder…

Waar wordt mijn bestelling aan huis gelost?

Uw bestelling zal gelost worden met de kraan of kooiaap (=meeneemheftruck). De kraan heeft een rijkarm van negen meter. Wenst u de goederen op een bepaalde plek gelost te hebben, zal de chauffeur zijn uiterste best doen om dit te realiseren. Enkel hij bepaalt wat mogelijk en veilig is op dat moment. De chauffeur kan u niet helpen met de goederen van zijn losplaats te verplaatsen.

Levering regio Limburg

Alle leveringen binnen regio Limburg (met enkele uitzonderingen) worden door ons voorzien in een combinatie rit om de transportkosten voor u zo laag mogelijk te houden. Wanneer  de leverdatum bekend is zullen wij telefonisch of via mail, afhankelijk van uw voorkeur, contact met u opnemen. Dit kan tot de dag voordien! Aangezien wij telkens een route per regio uitstippelen, om de leveringskost zal laag mogelijk te houden, kunnen wij enkel aangeven welk dagdeel geleverd zal worden. (voormiddag/ vroege- of late namiddag). De chauffeur zal telefonisch contact met u opnemen wanneer hij vertrekt bij de voorgaande klant.

Levering buiten regio Limburg

Indien uw bestelling dient geleverd te worden in een regio buiten Limburg doen wij beroep op een externe transportfirma (met enkele uitzonderingen). Wanneer u uw bestelling hebt ingezet nemen wij onmiddellijk contact op met de externe transportfirma. Vanaf dat moment geven wij de verdere planning uit hand. Dit betekent dat zij uw levering zullen inplannen afhankelijk van hun transportschema. Zij nemen telefonisch contact met u op de avond voordien (in uiterst geval de dag zelf). Wanneer er voor u onduidelijkheden of vragen zijn kunt u ons ten alle tijden contacteren en nemen wij voor u contact op met de transportfirma.

Wenst u uw bestelling op een specifieke datum geleverd te hebben?

Wanneer u uw bestelling op een specifieke datum wenst te ontvangen neemt u best met ons telefonisch contact op. Wij bekijken graag met u de opties en extra kosten hiervoor!

Eiken tafels

Wat is het verschil tussen een verlijmde en niet-verlijmde massief eiken tafel?

Bij een niet verlijmd tafelblad spreekt men over afzonderlijke massief eiken planken die aan de onderzijde met mekaar worden verbonden. Op deze wijze kan het hout uitzetten en weer krimpen. Een niet verlijmde tafel kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Bij voorkeur onder een overkapping. Een verlijmd tafelblad kan enkel dienen voor binnenshuis. Bij een verlijmde tafel zijn de massief eiken planken met mekaar verlijmd. Deze bladen kunnen niet buiten geplaatst worden aangezien het hout buiten zal werken en de lijmnaden zullen loskomen.

Moeten de eiken tafels behandeld worden?

Onze massief eiken tafelbladen zijn onbehandeld. Onbehandeld hout geeft vlekken. Het spreekt dus voor zich dat de tafelbladen behandeld dienen te worden. Houtenplaten.be heeft ervoor gekozen om de tafels af te werken met de olie van Rubio monocoat. Rubio beschermt in 1 enkele laag en uiterst geschikt voor het behandelen van eiken tafelbladen. Het beschikt over een zeer ruime waaier aan kleuren. Zodat u uw tafel zelf kunt personaliseren!

 

Belangrijke weetjes!

°Massief eiken hout is een natuurproduct. Dit betekent dat hout kan werken in een vochtige of te droge omgeving. Een verlijmd massief eiken tablet mag enkel geplaatst worden in verwarmde, geïsoleerde ruimtes.

°Voordeel aan een massief houten tablet is dat het ten alle tijden opnieuw geschuurd en/ of bewerkt kan worden.

°Naargelang de belasting van uw tafelblad zal de olielaag slijten. Hier is echter geen termijn op te plakken. U zult dit zelf ondervinden.

°Wij hebben jarenlang een zéér goede ervaring met de olie van het merk Rubio monocoat en adviseren dit product ten zeerste.

°Voordelen RMC oil 2C

-Bescherming en kleuring in 1 laag

-Water- en hittebestendig

-Gebruiksvriendelijk

-Snelle doorharding: 80% in 2 dagen

-Geen overlapping mogelijk

-Laag verbruik

-Ecologisch

°Naargelang de belasting van uw tafelblad zal de olielaag slijten. Hier is echter geen termijn op te plakken. U zult dit zelf ondervinden.

°Wordt het oppervlak te vlekgevoelig en/of dient de kleur hersteld te worden, dan is een onderhoud met RMC oil plus 2C aan te raden.

Hoe behandel ik mijn tafel opnieuw met Rubio Monocoat olie?

°Reinig het geolied oppervlak met de surface care (dit is de zeep die u aankocht bij de aankoop van de tafel.)

°Laat het oppervlak goed drogen

°Het oppervlak hoeft niet geschuurd te worden.

°2 componenten: olie (A) en accelerator (B)

°Roer component A tot een homogene massa

°Voeg een gedeelte in het opzetbakje

°Voeg hieraan maximaal 1/3 component B toe

°Meng opnieuw

°Plaats de beige RMC scrubby pad in het opzetbakje

°Werk in zones van ongeveer 25cm

°Wrijf met de scrubby pad in de richting van het hout

°Verwijder alle overtollige olie grondig met een niet pluizende doek (bv oude T-shirt)

°Herhaal dit en werk op deze wijze alle zones af

°Nadat u alle zones hebt afgewerkt, ga opnieuw met een nieuwe doek met de richting van het hout mee de volledige tafel na

°Laat het blad gedurende 5 dagen uitharden

°Na 5 dagen mag gereinigd worden met water en/of RMC surface care (zeep)

°Voordeel van RMC olie is dat de olie enkel zal hechten op de plaatsen waar hij verdwenen is!

Wat moet ik doen bij vlekken op mijn tafel?

°Het is aan te raden om het geolied oppervlak te reinigen na gebruik met een licht vochtige doek. Voeg geen detergenten toe, dit zal de olie oplossen op termijn!

°De surface care kunt u wekelijks gebruiken of bij verse vlekken. Verstuif de zeep over het oppervlak en veeg op met een droge doek.

°Rubio monocoat heeft enkele specifieke vlekkenverwijderaars!

-Grease remover: vetvlekken (olijfolie/ frietvet/ olie/ boenwas…)

-Limespot remover: kalkvlekken/ alkalische vlekken en witte kringen

-Tannin remover: zwarte vlekken/ looizuren (kringen van blikjes/ bloempotten…)

°Verstuif het product op de vlekken, laat het gedurende enkele minuten inwerken. Verwijder met een vochtige doek de losgekomen vlek. Bij hardnekkige vlekken enkele malen herhalen. Het kan nodig zijn om plaatselijk herstellend terug wat olie aan te brengen in de originele kleur.

°Ontstaat er een vlek, neem deze gelijk aan. Geef hem geen kans om uit te harden in het geoliede oppervlak! Wij hebben de vlekkenverwijderaars steeds voorradig.                                                                                    

 

Kan ik enkel het tafelblad aankopen?

Wanneer u reeds in bezit bent van een onderstel en u wenst enkel een nieuw blad aan te kopen kunt u bij ons hiervoor terecht. Houtenplaten.be heeft een grote voorraad aan massief eiken tafelbladen in diverse afmetingen. Kunt u uw gewenste afmeting hier niet in terug vinden verzagen wij u deze GRATIS op maat.

Kan ik enkel het metalen onderstel kopen?

Houtenplaten.be heeft een grote voorraad aan diverse onderstellen. Deze kunt u los (zonder aankoop van een tablet) aankopen. Hebt u een afwijkende maat of kleur nodig is dit tevens mogelijk. Kom gerust eens bij ons langs of neem contact op via mail.

Overige vragen

Hoe moet ik het hout thuis stockeren?

Het is van uiterst belang dat de afgehaalde of geleverde planken/ balken thuis op de juiste wijze worden opgeslagen. U dient met enkele zaken rekening te houden. Zorg voor een vaste ondergrond. Leg de planken niet op gras, zandgrond of onregelmatige ondergrond. Plaats het hout niet in verwarmde ruimtes. Vermijd direct zonlicht en/of regen. Weersinvloeden beïnvloeden de nog niet verwerkte houten planken. Ook bij plaatsing hout nooit bloot laten liggen, er is een grote kans op krom trekken. Best is dus om na levering zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het krom trekken van hout na levering.

Contact Houtenplaten

Uw vraag of antwoord niet gevonden? Neem contact op met ons op!