Ipé hardhout

Bent u op zoek naar ipé hardhout? Dan hoeft u niet meer verder te zoeken, bij houtenplaten.be vindt u een ruim assortiment aan ipé terug. Wij bieden ipé hardhout aan tegen de laagste prijzen. Bent u niet in de mogelijkheid om langs te komen? Neem dan via email contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ipe Fas

Herkomst van ipé hardhout

Ipé , de rolls-royce onder het hardhout! Maar waar komt het nu vandaan? Ipé is geen afkorting, het is de commerciële naam voor de botanische soort Tabebuia spp en is afkomstig uit de tropische bossen van Midden- en Zuid- Amerika. In België wordt het meestal ingevoerd vanuit Brazilië. Ipé is een zéér duurzaam en uiterst stabiel houtsoort, behoort tot duurzaamheidsklasse 1 en is van TOP kwaliteit. De boomhoogte bedraagt gemiddeld 30 tot 40 meter, maar kan uitgroeien tot wel 65 meter. Niet alleen is de fraai nerfstructuur, maar eveneens zijn mooie kleur (schakering) een echte  eye-catcher in jouw tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Voordelen ipé hardhout

  • Uiterst duurzaam (duurzaamheidsklasse 1)
  • Zeer stabiel houtsoort
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Prachtig nerfpatroon
  • Slijtvast
  • Vochtbestendig

Nadelen ipé hardhout

  • Verkleurt zonder behandeling

Ipé hout behandelen?

We krijgen vaker de vraag “moet ik mijn ipé terras behandelen?”. Dit is een persoonlijke overweging. Uw eigen voorkeur speelt hierbij een cruciale rol. Het houtsoort ipé heeft de hoogste duurzaamheidsklasse 1! De duurzaamheidsklasse is een classificatie die gebruikt wordt als aanduiding voor de resistentie van het kernhout van houtsoorten tegen ongunstige omstandigheden, zoals weersinvloeden. Door zijn fijne nerfstructuur en grote dichtheid neemt ipé hardhout niet veel vuil op en vraagt het relatief weinig onderhoud. Wenst u echter het vergrijzen van ipé tegen te gaan en uw terras altijd als nieuw laten uitzien, dan is het zeker mogelijk om aan de slag te gaan met hardhout olie van Rubio Monocoat. U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit jaarlijks extra inspanning vereist. Het vergrijzen van de ipé kunt u best voorkomen door een gepigmenteerde olie aan te brengen. Hoe donkerder de kleur hoe hoger de bescherming tegen UV-stralen. Olie zonder pigment is namelijk niet UV-bestendig! Belangrijk weetje, het vergrijzen van ipé is een natuurlijk verschijnsel als gevolg van de UV-stralen. Dit is een oppervlakkige (0.1mm diep) foto-oxidatie reactie maar heeft geen invloed op de levensduur van uw terras.

Onderhoud ipé hout

Een ipé terras is een echte eye-catcher in jouw tuin. Dit wil je natuurlijk behouden! Belangrijk hierbij is een goed onderhoud. Maar hoe doe je dat? Eerst en vooral speelt de ligging van uw terras een belangrijke factor. Een Zuid gericht terras vraagt minder onderhoud dan een Noord gericht. We gaven reeds eerder aan dat ipé hardhout door zijn fijne nerfstructuur en grote dichtheid niet veel vuil opneemt. Dit neemt niet weg dat het terras gedurende de wintermaanden onderhevig is aan weer en wind en het hard te verduren krijgt tijdens deze maanden. Vocht zorgt namelijk voor algen en mos vorming. Vermijd langdurige blootstelling aan vuil en bladeren. Een terras uit ipé hardhout reinig je best niet met te agressieve producten. Het gebruik van een hoge drukreiniger om jouw terras te reinigen is uit den boze! Dit raden wij ten zeerste af. Hiermee kun je het ipé hout beschadigen en splinters veroorzaken. De houtnerven komen open te staan waar het vuil zich in zal vastzetten. Ga dus aan de slag met een tuinslang en zachte borstel. In ons assortiment kunt u RMC exterior woodcleaner terug vinden. Het is een milde, milieuvriendelijke zeep. Het product ontgrijst, verwijdert groene aanslag en vuil op een zéér makkelijke wijze zodat je weer optimaal kunt genieten van jouw terras. Op deze manier verlengt u de levensduur van uw terras en kunt u jarenlang genieten van gezellige tuinmomenten.

Bestel uw ipé hardhout bij Houtenplaten.be

Na het lezen van deze informatie enthousiast geworden en wenst u het houtsoort ipé te kopen? Het is gemakkelijk mogelijk om online een bestelling bij ons te plaatsen. In onze webshop kunt u veilig betalen. 

We bieden ipé hardhout aan tegen ongeziene prijzen aan de beste kwaliteit! Houtenplaten.be staat voor professionele service en we zijn graag tot uw dienst. Wilt u ipé hardhout graag in het echt bekijken? Kom dan vrijblijvend kijken tijdens onze openingsuren in onze showroom.

 

Contact Houtenplaten

"*" geeft vereiste velden aan

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • 15 jaar ervaring
  • Prijs / kwaliteit optimaal
Adobestock 103474203 Min